Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Isztria
Kvarner
Dalmácia-Dél
Dalmácia-Észak
Dalmácia-Közép
 Kastela 
 Primosten   
 Trogir 
 Split 
 Rogoznica 
 Krvavica(B.Voda) 
 Rogac 
Karib-térség
Olaszország
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 

Primosten - Marina Kremik

Primosten városka Sibenik és Split között található. A festői szépségével nyaranta ezreket vonzó hangulatos kisvárost, valaha egy partközeli szigeten alapították, melyet a későbbiekben híddal kapcsoltak a szárazföldhöz. A török uralom alatt 1542-ben még felhúzható híddal kötötték össze a szigetet a szárazfölddel. Később, a török kivonulása után a felhúzható hidat felváltotta a töltés. 1564-ben a település a primostiti (araszolni) ige után a Primosten nevet kapta.
Az emberi munka emlékművének az eredményei, azok a szőlőskertek, melyekből a jól ismert vörösbor a Babic készül. A hozzáértők homárt ajánlanak hozzá, ami határozottan vonzani fog még egy kifinomult ínyecet is, és érdemes megkóstolni az apró halacskákból álló ropogtatnivalót, a gavunit vagy más néven giricét. Igazi elismerés, hogy Primosten szőlőskertjeinek egy fotója lógott éveken keresztül az ENSZ központban, New Yorkban. Az itt élők hagyományosan a mezőgazdasággal és halászattal foglalkoznak, de a turizmus Primosten természetes jellemvonásai miatt már hagyomány lett. A mediterrán légkört, amit a keskeny utcácskák, a kőházak, a kristálytiszta tenger, meredeken a vízbe ereszkedő, vadregényes sziklák, árnyas fenyőerdők árasztanak magukból egyedülálló.
A legnagyobb strandot Primostenben, sűrű fenyőerdőkkel körülvéve, Raducának nevezik, a kisebb része, Mala Raduca, hosszan elterülő, apró kavicsos partszakaszok, a 10 legszebb strand közül az egyiknek szavazták meg Horvátországban. Primostenbe leginkább, a nászutasok mennek, illetve a szerelmesek, hiszen romantikus órákat garantáló tengerparti sétányokban, és partszakaszokban bővelkedik. A festői szépségű szigetecske, melyet sűrűn szegélyeznek fürdésre alkalmas magányos strandszakaszok meghittséget garantálnak.
A különféle szórakozási lehetőségek közül válogathat az ide látogató, számos étterem és kocsma, az emlékboltok és kulturális események egész nyáron, pl. a minden évben megrendezésre kerülő szamárverseny, az ideális nyaralóhellyé teszik Primostent.
Bizonyára az Ön szívébe is belopja magát.

Marina Kremik, egy mély, széltől védett öbölben fekszik. A legvédettebb kikötőnek tartják az Adrián. A Kornati Nemzeti Park igen közel van, ahová csodás kirándulást lehet tenni, a spliti repülőtér, pedig alig 30 kilométerre található.
A marina 393 kikötőhellyel és 150 szárazhellyel rendelkezik. Minden kikötőhelyhez víz- és áramvételi lehetőség tartozik.
Ellátás és szolgáltatások:

 • recepció internettel és faxolási lehetőséggel
 • valutaváltás
 • légkondicionált étterem helyi és nemzetközi konyhával és igen jó minőségű horvát borválasztékkal
 • élelmiszerbolt, mely kérésre a hajóhoz viszi a megrendelt ételeket
 • vizesblokk (WC és zuhanyzó)
 • hajós bolt (vitorlásokhoz és motorcsónakokhoz szükséges felszerelésekkel)
 • benzinkút
 • hivatalos műhely (Yanmar, Volvo, Caterpilar és Mercruiser márkájú motorok javítására)
 • daru (5 t) és emelődaru (80 t)
 • parkoló


 • Nyitvatartás: egész évben

  43 34,02'N, 15 50,06'E
  VHF CSATORNA (KANAL) 17

     
   
   
   
   
     
  Horvátország > Dalmácia-Közép > Primosten

  Az árlista feltöltés alatt!
   
   
   Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS