Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Isztria
Kvarner
Dalmácia-Dél
Dalmácia-Észak
Dalmácia-Közép
 Kastela   
 Primosten 
 Trogir 
 Split 
 Rogoznica 
 Krvavica(B.Voda) 
 Rogac 
Karib-térség
Olaszország
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 

Kastela

Trogir és Split között helyezkedik el, 7 részből áll: Kastel Stafilic, Kastel Novi, Kastel Stari, Kastel Luksic, Kastel Kambelovac, Kastel Gomilica és Kastel Sucurac. Mind a 7 kastelát (Kastel annyit jelent kastély) egy-egy kastély körül építették, a kastélyok tornyai védelmi célt szolgáltak. Ma azok a várak a kulturális örökség részét képzik, és néhányuk nyitva van a nyilvánosság előtt. Őskori barlangrajzokat találtak Kastelában, amit több mint 50 000 évesre becsültek, de Kastela soha nem tartozott a világvárosok közé. Jelentősebb felemelkedése a 2. és 3. század idején történt a görög hódításnak köszönhetően. Később mintegy 1500 éve ezen a területen a római veteránok birtokai voltak. Feltételezik, hogy az óta termesztenek olajbogyót a környéken, amelyet az itteni lakosok Mastrinkának hívnak. A kastelai mező nagyobb részén még mindig szőlőskertek, olajbogyófák, cseresznyefák, fügék és eredeti mediterrán növényzet van, együtt a védett természeti örökségekkel és parképítészeti emlékművekkel. Kastela a legnagyobb turistaközpontok egyike. Sok kulturális emlék, a legnagyobb botanikus kertek Európában, érintetlen tengerpart a fő ok, amiért az emberek ide jönnek.
Sok az étterem és bár, de disco is van a fiatalabb generáció kedvéért. Aki szereti a színházat felejthetetlen előadást tekinthet meg, ami Miljenko és Dobrila történetét meséli el, ők voltak a horvát Rómeo és Júlia.
A parti sétányon végigjárhatja mind a 7 Kastelát, miközben a naplementében gyönyörködik.

Marina Kastela, Dalmácia szívében található - Split és Trogir között - ideális kiinduló állomás. A 2 akvatóriummal rendelkező marina 400 kikötőhellyel charterhajók részére és 200 kikötőhellyel magánhajók részére (az 500m hosszú hullámtörő hát belső részén) + 200 szárazhely található. Áramvételi lehetőség 16A - 125 Ah.

Egyéb szolgáltatások:

 • recepció
 • kávézó
 • bankautomata
 • internet
 • vizesblokk - külön mozgássérültek részére is
 • mosoda
 • élelmiszerbolt
 • parkoló
 • daru (5t), travel lift (60 t)
 • szervizműhely


 • Nyitvatartás: egész évben

  43 27,7N 16 23,9'E
  VHF CSATORNA (KANAL) 17

     
   
   
   
   
     
  Horvátország > Dalmácia-Közép > Kastela

  Az árlista feltöltés alatt!
   
   
   Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS