Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Karib-térség
Olaszország
Spanyolország
Katalónia
 Barcelona 
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 
Spanyolország
Katalónia
Hajóbérlés  

Barcelona

     
 

Katalónia Spanyolország legfejlettebb autonóm régiója, az Ibériai-félsziget észak-keleti részén. 4 tartományból álló Katalóniában, a területi beosztás alapját a mintegy 950 község és a nyolc megye képezik. Ezeken kívül községek feletti önkormányzati egységek is léteznek, a 41 járás.
A katalánok szorgalmas, öntudatos, tettre kész, jó kereskedelmi érzékkel megáldott, és nem mellékesen vidám emberek. Nemzeti büszkeségük egyik alapja az önálló katalán nyelv, amely sem szerkezetében, sem hangzásában nem hasonlít a spanyolhoz, inkább a dél-franciaországi provanszálhoz áll közel. Bár Spanyolország fővárosa Madrid, a helyiek szerint a leggazdagabb város Barcelona.
Az Ibériai-félsziget északkeleti részén fekvő régió télen-nyáron várja a turistákat. A katalán Pireneusok magasba törő hegyei kiváló terepei a téli sportoknak, a túrázásoknak és a kalandsportoknak. A régió fővárosa, Barcelona többek között Gaudi csodálatos épületeivel vonzza a látogatókat. Az 580 km hosszú mediterrán tengerpart, a Costa Brava vad partja, vagy az Aranypart világszerte ismert üdülőhely. A családokat számtalan élmény- és vízi park várja. A tengerparti turizmus az összes katalán parton létezik Tortosa-tól Portboú-ig. Calafell, Salou, Lloret of Sea, Cambrils, Gavá, Calella, Castelldefells egész Sitgesig, a leggyakrabban keresett helyek nyaranta. A búvároknak felejthetetlen élményt nyújthat a Medas-szigetek, mely egy hat szigetből álló szigetcsoport. Természetvédelmi területnek lett nyilvánítva, így még sokáig gyönyörködhetnek a víz alatti élővilág szépségeiben az itt merülők.
A természet kedvelőinek pedig az Ebro folyó deltatorkolatának mocsárvidékét ajánljuk. A Delta del Ebro nemzeti park a legpárásabb része Katalóniának. Több mint 7500 hektár alföld uralja a területet, sok-sok madárral. A nemzeti parkban, ami a Pireneusokban található több mint 50 gleccser-tó is van. Egy másik természeti csodája a régiónak a Banolasi tó, aminek csupán 1 négyzet km a felülete és több mint 60 m mély.
Az aktív turistáknak Gerona-t és Ampurdan-t ajánljuk. Gerona egy speciális város Katalóniában. Az ezer ostrom városának nevezik, hiszen stratégiailag fontos szerepet töltött be a történelem folyamán. Sokszor cserélt gazdát, így számos kultúra nyomta rá a bélyegét, de legjobban a héber hatás érvényesül, ugyanakkor a modern művészetek széles választékát is kínálja. Ampurdan nem zajos, ugyanakkor a táj minden ide látogatónak elsőre szembeötlő lesz. Régi kolostorok, középkori falvak, műemlékek olyan dolgok, amiket látni kell, ha Katalániát érezni akarjuk.

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS