Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Karib-térség
Olaszország
Spanyolország
Katalónia
 Barcelona   
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 

Barcelona

Barcelona Katalónia fővárosa, és olyan hely, ami igazi főváros az országon belüli országban. Jó példája a kétnyelvűségnek, hogy hogyan működhet együtt a spanyol és katalán nyelv, és kultúra. A város a Földközi-tenger partján fekszik, a rómaiak alapították több mint 2000 évvel ezelőtt, ennek emlékét őrzi három római oszlop, eldugva egy ház udvarában.

A szárazföld felől hegyek határolják, így igazán kis helyre sűrítve találunk itt meg mindent. Ez magában hordozza annak előnyét, hogy nem kell hosszas túrákat tennünk, hogy mindent megnézzünk. Kényelmesen sétálva, gyalogosan is bejárhatja a várost, hogy élvezhesse a mediterrán kultúrát, az üzletek gazdag választékát, a konyhaművészetét és a szórakozási és kulturális lehetőségeit. Lakói vendégszerető és barátságos természete Önt is magával fogja ragadni, ugyanúgy, mint az életöröme is ennek a városnak. A közlekedés egyszerű és jól szervezett, autóra igazán nem lesz szükség. A városon belül több metróvonal és buszjárat is rendelkezésre állnak, de a legjobb vásárolni egy Barcelona kártyát, így a közlekedés és a belépők dolga is egyszerűbb lesz. Barcelona repülőteréről közvetlen buszok visznek a belvárosba, de vonat is közlekedik.

A város mai arculata igen változatos. Hatalmas és kisebb paloták, modern épületek, sikátoros óváros, széles sugárutak, jól megférnek egymás mellett és szervesen illeszkednek a történelmi környezetbe. De, aki igazán rajta hagyta keze nyomát a városon Antoni Gaudi. Neki köszönhető a Güell park, a Güell palota, a Sagrada Família, a Casa Batlló, a Casa Vicens és a Casa Milá, és sok szép utca, lámpák. Szinte mindent tervezett imádott városában.
Aki várost akar nézni, az ősz és a tavasz a legjobb alkalom. Nyáron túl meleg van ehhez, télen pedig sokat esik.
Barcelona igazán a művészetek szerelmeseinek való város, de ugyanígy való azoknak is, akik szórakozni szeretnének. Mediterrán városhoz illően sok a kiülős kávézó és étterem, bárok, sörözők, pezsgőzők, diszkók, jazz bárok és flamenco bemutatók várják a vendégeket hajnalig. Ugyanígy Port Vell és Port Olímpic kikötők is kiváló szórakozóhelyek, ideálisak a táncolni vágyóknak és azoknak, akik a tenger mellett akarják élvezni az éjszakát. Az itt található bárok, lounge-ok sem zárnak korán és így teljessé teszik egy olyan város kínálatát, amely soha nem alszik!

A katalán konyhaművészet a mediterrán étrend terméke, amelyet a legegészségesebbnek tartanak a világon. A vidék természetes alapanyagaira épül (hal, hús, rizs, zöldségek, olívaolaj, gyümölcsök). A legismertebb helyi specialitás a paella, amit itt rendszerint halakkal, tenger gyümölcseivel készítenek. Erre nagyon hasonlít az ún. fekete rizs, ahol a tintahalnak köszönhető a valóban fekete szín. A katalán konyha jellegzetes ételei a rossejats (tengerésztál), az esqueixada (tőkehal saláta), a fideuá (csőtészta). A desszertek közül kiemelkedik a mel i maró (méz túróval) és a népszerű katalán krém. Teljes és változatos a kínálat a legkifinomultabb éttermektől, a bájos és egyéni kiskocsmákig. Szintén felejthetetlen élményt nyújt a tapas, ami az előételek sokféle változatát foglalja magában (sör- és borkorcsolyák), amelyeket éttermekben és kávéházakban is kínálnak. Érdemes megkóstolni a piac termékeiből készült ételeket, halkülönlegességeket, a népies és a magas szintű nemzetközi konyhát. A pikáns szósszal tálalt krumplitól a Michelin csillagig.
Ne hagyja ki!

   
 
 
 
 
   
Spanyolország > Katalónia > Barcelona

Az árlista feltöltés alatt!
 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS