Csehország  
Stredocesky kraj (kerület)  
 Prága    
Horvátország  
Szlovénia  
Főoldal
Hírek-Akciók 
Hajóbérlés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
Utazási feltételek
 

Prága

...fel, Prágába!
Prágában az a jó - azon kívül, hogy gyönyörű -, hogy 365 napon keresztül sörfesztivál van.
Ja! és még Becherovkát, Slivovicét és mindenfajta abszintot is ihatunk, hogy a Cannabis Vodkáról most egy szót se szóljunk!

Lehet, hogy az itókák helyett elsőként a város kulturális, történeti értékeiről, múzeumairól, a Károly hídról, a Vencel térről, az óvárosról, a Régi-új zsinagógáról, a Hradzsinról és társaikról illenék beszámolni.
...de a Kisvakond, Rumcájsz, Hrabal, Svejk, Kepler, Kafka, Lőv rabbi sem hiányozhat a felsorolásból!

Még az is jó, hogy közel van hozzánk. A cseh fővárosba viszonylag egyszerű eljutni, csak egy autó kell hozzá. Végig autópályán haladhatunk, ha a Győr-Pozsony-Brno-Prága útvonalat választjuk. Útlevél nem kell, de autópálya-matricát feltétlenül vegyünk! A cseh-szlovák határon figyelni kell, mert a pályán csak egy tábla figyelmeztet, hogy vége van az egyik országnak és kezdődik a másik. (aki nem akar autóval utazni, menetrendszerinti autóbusszal vagy vonattal is eljuthat Prágába, oda-vissza)

Nagyjából 500 km után meg is érkezünk Prágába. Külvárosa nem nagyon tér el Budapest külvárosától, de belvárosa emberléptékű! Nincsenek magas és széles házmonstrumai, nincsenek autókkal ellepett utcái, a Moldva folyó is oly keskeny, hogy néhány perc alatt átfuthatunk a hidak bármelyikén. Nincsenek hatalmas bevásárló-központok, viszont minden ház aljában kicsi üzlet, étterem, bár, kocsma, színház, mozi, kiállító terem található.
Épületeit eredeti szépségükre rendbe hozták, vagy felújították. És ha a látnivalók után vagy közben megéheztünk megszomjaztunk, a prágai kocsmák tipikus cseh ételeket és italokat kínálnak, amelyeket kényelmesen akár a teraszokon elfogyasztva is élvezhetünk. Az évszakoktól teljesen függetlenül, mert nyáron a meleg ellen vízpermetet fújnak, télen a hideg idő ellen gázesernyők melegítenek.
Az utcák macskakövesek, a járdák mozaikkal kirakottak, a város pedig magával ragadó!

   
 
   
 
Botel Admiral

Hotel * * *

   

A Botel Admiral romantikus és kényelmes szállást kínál, központi helyen, a Vysehrad-vár és a Palacky-híd között, a Moldva-folyón.

 
 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS