Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Karib-térség
Olaszország
Szardínia
Toszkána
 Scarlino 
 Castiglioncello   
 Punta Ala 
 San Vincenzo 
Tirrén-tenger
Ligur-tenger
Szicília
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 

Castiglioncello ("La Perla")

Az etruszk Riviéra ("Costa degli Etruschi") gyöngyszeme, a Tirrén-tenger északi részén Pisa-tól délre. Livorno és Castiglioncello között mesés sziklapartok húzódnak, a mediterrán növényzettől dús sziklák között pedig varázslatos homokos kis öblök bújnak meg. A terület kényelmesen közel van Olaszország legjelentősebb történelmi és kulturális kincseihez. A közelben található Volterra, egy varázslatos város, amelynek etruszk eredete az i.e. 8. sz-ig vezethető vissza. Ma, szűk középkori utcákat és az alabástrom faragás szakértő olasz mestereit találja a lenyűgöző Medici téren. Egy rövid távolságra északi irányban a parton Carrara városa és a márványfejtő, ahonnan Michelangelo is rendelte a "nyersanyag"-ot. És nem messze a part menti területeken a varázslatos Cinque Terre (Öt föld: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso) és a Rapallo. Két óra utazással Siena-ba érhet, ahol a pompás Il Duomo-t (Szűz Mária Mennybemenetele Székesegyház) és a Piazza del Palio-t (Palio teret) tekintheti meg. Ellátogathat Firenzébe, ahol megcsodálhatja a Duomo di Santa Mariad del Fiore dómot, a mellette álló Campanile-t (Harangtorony), a híres múzeumokat (Uffizi, Szépművészeti Akadémia, Pitti képtár) és üzleteket tele gyönyörű kézműves bőrárukkal és ékszerekkel. A toszkán régió bővelkedik kiváló ételekben és éttermekben, ahol megízlelhetők a toszkán konyha halremekei. A helyi piacok mindegyike oázis, a friss zöldségek és gyümölcsök, szűz olívaolaj, ízes sajtok és más finomságok mind beszerezhetők és jellemzők a régióban.

A Porto Cala de Medici kiindulópont lehet a Toszkán Szigetvilág felfedezésére. Teljes gyönyörűségében csodálható meg a Tirrén-tenger kanyargós, sziklás partszakasza, és a szigetvilág: Gorgona, Elba, Capraia, jó időben akár Korzika szigete is.
A marinában 650 kikötőhely (8-36m szélességben, 2-6m mélységig), víz- és áramvételi lehetőség.
Jellemző szélirány: nyugat, délnyugat (Libeccio)

Szolgáltatások:
víz-, áramvételi lehetőség
WI-FI (térítés ellenében)
üzemanyagtöltő állomás (benzin, gázolaj)
vizesblokk
sólya
travelift (100t és 3,5t)
szervizműhelyek


43 23'81N 10 25'52E
VHF Canale 9

   
 
 
 
 
   
Olaszország > Toszkána > Castiglioncello

Az árlista feltöltés alatt!
 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS