Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Karib-térség
Martinique
 Le Marin 
Guadeloupe
Kuba
Olaszország
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 
Karib-térség
Martinique
Hajóbérlés  

Le Marin

     
 

Martinique (Madinina) A Kis-Antillák ívének része, vulkanikus láncolat a Karib-tenger és az Atlanti-óceán között, területe 1080 km2, lakosainak száma 335000 fő. Legmagasabb pontja az 1397 m magas Mont Pelee. Keleten az Atlanti-óceán, nyugaton a Karib-tenger mossa a sziget partjait.
Amikor Kolumbusz 1493-ban felfedezte, karib indiánokat talált itt, akik kiirtották az őslakos arauak indiánokat. A 17. sz-ban jöttek ide az első francia telepesek, akik sok afrikai rabszolgát hoztak magukkal az ültetvények megművelésére. A rabszolgákat csak 1848-ban szabadították fel. A lakosság a kreol nyelvjárást beszéli, ez az afrikai és európai kevert eredetre utal. Martinique a II. világháború után Franciaország tengerentúli megyéje lett. A társadalmi juttatások rendszere a franciaországival azonos. A festői sziget az USA-ból és Franciaországból rengeteg turistát vonz, Párizsból naponta közlekednek az Air France járatai.
Az év minden szakaszában csábító úti cél, változatos és kontrasztos vidékével. Élvezhetjük a sziget hihetetlenül gazdag virág- és növényvilágát, melyet a forró párás klíma és a termékeny vulkanikus talaj buja vegetációvá érlelt. Északon trópusi erdő és gazdag növényvilág, a levegőben bougainvillier, porcelánrózsa, alamandas és egyéb más trópusi virágok illata árad. Délen pedig tökéletes fehér homokos partok, pálmafák és a kellemesen meleg vizű tenger. A képeslapra illő környezet garantált! Területének 2/3-át egy regionális természetvédelmi park borítja. Természeti kincseit a vízi extrém sportok kedvelői a búvárkodás, jet-ski, kite-szörf vagy a vadízi evezés révén ismerhetik meg. Az ideális hőmérséklet és az uralkodó keleti passzátszél decembertől májusig tartó rendszeres fuvallata igen kedvező a vízi sportok (szörf), de legfőképp a vitorlázás hódolói számára. Két évtizede az ősi vitorlás hajó jellemzői szerint kialakított yole ronde is egyre népszerűbb. Augusztus első hetében rendezik meg a népszerű Tour de la Martinique yole ronde versenyt.

Martinique kulturális téren és műemlékekben is gazdag sziget. Igen változatos a kézműves művészete. A sziget egzotikus és szenvedélyes lakosainak köszönhetően élvezni fogja a karibi tűz és a francia életművészet különös kombinációját egy olyan helyen, ahol egész évben ünnepek, és fesztiválok sora várja a vendégeket! Esténként pedig a helyi hangszerek (bigin vagy zuk) ritmusára táncolva feltétlenül meg kell kóstolni az öreg rumot és a kreol konyha legízletesebb specialitását, a colombo de cabrit-ot (chilis kecske, de készítik csirke-, vagy sertéshúsból is). A cukornádból készített rum hozzátartozik az antill kultúrához. A cukornád 1635-ben jelent meg először Mardinica-n a virágok szigetén, mely Martinique korábbi neve volt. Alapvetően cukor készítésére használják és hamar elterjedt az egész Antillákon. Három századdal később már annyi féle rum létezik, ahány szeszgyár.

Engedjen az illatok csábításának (fahéj, vanília, szegfűszeg, szerecsendió) és a rum hatására a zene elragadó ritmusának...

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS