Technikai búvárkodás
Nyíltvizi búvár
Haladó nyíltvizi búvár
Mentőbúvár
Nitrox búvár
Mélymerülő búvár
Merülésvezető
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Hajóbérlés
Élményhajózás
Búvárprogramok
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 

Nitrox búvár (EANx Diver)

Rovinj. Szép nagy lapály, ásva se lehet általában 41 méter alá menni, viszont a terület telis tele szebbnél szebb roncsokkal, melyek a homokos aljzaton alusszák Csipkerózsika álmukat. Tipikus merülési mélység 25-40 méter között. Első merülésünk még elmegy deco nélkül (azokat a merüléseket, ahol a merülés bármely pillanatában felemelkedhetünk a felszínre no deco-s merüléseknek hívjuk, ha várakoznunk kell bizonyos mélységekben, azt hívjuk deco-zásnak ), az aránylag rövid felszíni pihenő után viszont már keményen büntet a műszer, csökkenteni kell a merülési időt, vagy csúnyán belemászunk a dekompressziós merülések kategóriájába. Első ottani merüléseink alkalmával csodálkozva láttuk, hogy van olyan német búvár, aki nem az égiek által kevert gázzal indul a mélybe és sokkal tovább marad lenn mint a többiek. Ez volt első találkozásunk a Nitrox légzőgázzal. Itthon megfutottuk a magunk kis köreit és pár évre rá már mi is azzal merültünk az Adrián.

E rövid tanmese után a lényeg: búvárképzés egy, a rekreációs merülések terén nagyon kedvező hatású gázzal. Rekreációs Nitroxnak nevezzük a 22 és 40 % közötti oxigént és nitrogént tartalmazó gázkeverékeket. Megfelelő gázkiválasztással közel duplájára növelhető a deco nélküli fenékidő, ismételt merülés esetén az arány akár megháromszorozódhat. Szívem szerint azt mondanám, ha pénzügyileg mindegy (kicsit az oxigén miatt a töltése drágább és macerásabb), ne merülj más gázzal. Előny, hogy a megszokott felszerelésedet használhatod és a játékszabályok ismeretével biztonságosan és egyszerűen merülhetsz.

Az elméleti előadás és vizsga három estét vesz igénybe, nyíltvízen két merülést kell végrehajtani. A tanfolyamdíj nem tartalmazza a merülések költségeit.

Jelentkezési feltételek:
  • OWD minősítés
  • egészségügyi alkalmasság
  • betöltött 12 életév(szülői engedéllyel)
Tanfolyamdíj: 25.000 Ft

   
 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS