Csehország  
Horvátország  
Dalmácia-dél  
Dalmácia-észak  
Dalmácia-közép  
Isztria  
Kvarner  
 Krk-Baska  
 Mali Losinj    
Szlovénia  
Főoldal
Hírek-Akciók 
Hajóbérlés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
Utazási feltételek
 

Mali Losinj

Mali Losinj az észak-dalmáciai Losinj-sziget legnagyobb városa, mely halászatilag rendkívül jelentős, és ezért az Adria legnagyobb sporthorgászati terepének számító Auguszta-öbölben fekszik. Árnyas part menti fenyvesei és kimondottan enyhe mikroklímája révén már a századelőn igen felkapott gyógyüdülőhelynek számított. A Habsburg család itt tartott fenn nyári rezidenciát. A környék vizeinek legnagyobb kuriózumai a gyakorta felbukkanó delfincsapatok! Losinj szigetén delfin rezervátum is működik, augusztusban pedig ünnepnapot tartanak ezeknek a barátságos állatoknak a tiszteletére. Losinjon számos ritka énekes, illetve ragadozómadár-faj őshonosnak számít, sokuk az egész országban csak itt lelhető fel.
Losinj korábban a Cres-szigethez tartozott, de a római korban egy csatornával elválasztották tőle. Losinj közelében számtalan kisebb sziget is található, ilyenek Unije és Ilovik, illetve a homokos szigetként ismert Susak. A sziget olyan kisebb települései, mint Nerezine, Cunski vagy sv. Jakov, a háborítatlan pihenés ideális helyszínei.

A strand túlnyomórészt sziklás, de az üdülőknél köves és betonozott, zuhanyzóval.
Szállodái, panziói, apartmanjai és kempingjei változatos szálláskínálattal rendelkeznek. A sport- és rekreációs kínálatát tenisz, minigolf, tekézés, windsurfing és búvárkodási lehetőségek gazdagítják.
Éttermei mind hazai, mind külföldi ételkülönlegességeket kínálnak.

Gazdasági ágazatai a földművelés, halászat, hajóépítés, hajózás és a turizmus. Mali Lošinj gazdag idegenforgalmi múltra tekint vissza, egészen a 19. század 80-as éveiig.

   
 
   
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS