Csehország  
Horvátország  
Dalmácia-dél  
 Neum    
Dalmácia-észak  
Dalmácia-közép  
Isztria  
Kvarner  
Szlovénia  
Főoldal
Hírek-Akciók 
Hajóbérlés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
Utazási feltételek
 

Neum

Területe hivatalosan Bosznia Hercegovinához tartozik, történelme pedig hosszú és bonyolult. A 17. században ezt a területet a Dubrovniki Köztársaság átadta az Oszmán Birodalomnak, amely ebben az időben elfoglalta az ország belterületeit. Ezután a terület katonai célokra volt felhasználva, később Bosznia Hercegovina részéve vált. Az utóbbi évtizedekben kezd virágozni az idegenforgalom. 21 km hosszú tengerparttal rendelkezik, amely mintegy 5.000 fekvőhelyet biztosít, ebből 1800 hotelben, a fennmaradó kapacitás motelek, villák és magánszállás.

Neum Bosznia-Hercegovina egyetlen tengerparti települése és egyetlen tengeri kijárata is. Klímáját hosszú, forró nyár és igen rövid, enyhe tél jellemzi, a tenger átlagos hőmérséklete 13 C fok körül van januárban, júliusban és augusztusban eléri a 32 C fokot is. Az országban Neumban van a legtöbb napsütötte nap.
Neumhoz lehajtani Klektől 7 km-re lehet jobbra, kanyargós út vezet le Neum központjába, az aprókavicsos strandhoz, amit olaj- és pálmafák vesznek körbe. Központját teljesen elfoglalják a szállodák. Sok a szórakozási lehetőség, de bevásárlóközpontok is épülnek, ahol harmadával olcsóbban vásárolhatunk, mint Horvátországban. Ma már a Boszniába való belépéshez nem kell vízumot kérvényezzünk, de útlevelet midenképp tartsunk magunknál. A határátlépés a nyári turistaszezonban zökkenőmentes.
4 km hosszú aprókavicsos, fokozatosan mélyülő, illetve kiépített strandszakasszal, ideális célpont -szép öblei, strandjai, szállodái révén- nyaralni és kirándulni szándékozóknak, és kisgyermekes családoknak.

   
 
   
 
Hotel Adria***

Feltöltés alatt!

   

 
 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS