Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Isztria
Kvarner
Dalmácia-Dél
 Dubrovnik 
Dalmácia-Észak
Dalmácia-Közép
Karib-térség
Olaszország
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 
Horvátország
Dalmácia-Dél
Hajóbérlés  

Dubrovnik

     
 

Dél-Dalmácia

A sziklán elterülő város, ahol éves átlagban 2554 órát süt a nap, egy sor támadás és földrengés ellenére is - Szt. Balázs védőszentnek köszönhetően - fennmaradt és ma olyan különleges, hogy a történelméről és reneszánsz kultúrájáról, barokk templomairól, törvényhozásáról és gazdaságáról szerzett pozitív tudás sem helyettesítheti a dubrovniki tartózkodás élményét.
Dubrovnik, az UNESCO Világörökség része, valóban az emberi léptéknek megfelelően épült. Dubrovnik a közösségi város valódi prototípusa, azé a városé, amely nagymértékben valóra váltotta az urbánus kultúra egyfajta ideálját. Erről tanúskodnak a városi falak is és lenyűgöző szökőkutak, a Kormányzósági Palota és a Sponza-palota, a ferences és dominikánus kerengő, a XIV. századi gyógyszertár és bronz szobrocskák - a zelenci, amelyek a városi órán még ma is rendületlenül jelzik az idő múlását az állandóság óráján.

A múzeum-város csodálatosan olvad össze az őt körülvevő mediterrán természeti környezettel. De itt van mindjárt a háborítatlan vidéki nyugalmat megtestesítő Konavle, mellyel, annak ellenére, hogy a pazar Dubrovnik ellentéte, tökéletes egységet alkotnak. Dubrovnik Megye a lenyűgöző strandok vidéke. Pár tíz kilométerrel odébb - a táj egy ismét szélsőséges változás a Neretva folyó torkolatánál. Minden lecsendesedik, és síkföldivé válik.
A Peljesac-félsziget rejti Ston és Mali Ston városkákat, ahol a hosszú falak a mai napig óvják Európa legrégebbi, négyezer éves sólepárlóját. A Mali Ston-öböl az osztriga és egyéb tengeri különlegességek lelőhelye. És, ami a Peljesacot illeti, ne feledkezzünk el az itt termelt Postup és Dingac borokról sem. Marco Polo, a híres világutazó szülőhelyén, a szomszédos Korcula-szigeten, minden nyáron megnézhetjük a Moreska középkori vitézi játékot. Mljet-sziget részben nemzeti park, a közelben pedig Lastovo és az Elafiti szigetek sorjáznak.
És a mindenütt elragadó, megbúvó kis strandok...

Hajóbérlés Dél-Dalmáciában

Irodánk Dél-Dalmácia régióban tud Önnek hajót biztosítani. Amennyiben kínálatunkban nem szerepel Önnek megfelelő charter hajó, egyedi ajánlatért kérjük hívja irodánkat, vagy honlapunk "Egyedi ajánlatkérés" menüpontja alatt is megadhatja igényeit.

Címszavak:

Dél-Dalmácia, Hajóbérlés Dél-Dalmácia, Vitorlás bérlés Dél-Dalmáciában, Motoros hajó bérlés Dél-Dalmáciában, Hajó, Vitorlás hajó, Motoros hajó, Kikötő, Marina, Mediterrán, Mediterrán-térség, Mediterráneum, Adria, Adriai-tenger, ACI, Marina Dubrovnik, Dubrovnik

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS