Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Isztria
Kvarner
 Mali Losinj 
Dalmácia-Dél
Dalmácia-Észak
Dalmácia-Közép
Karib-térség
Olaszország
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 
Horvátország
Kvarner
Hajóbérlés  

Mali Losinj

     
 

Kvarner

A Kvarneren minden lehetséges, hiszen három különleges vidéket ötvöz: a tengermellék, a szigetek és a hegyvidék varázslatát.
Mindazoknak, akik nem tudják eldönteni, hogy hol pihennének szívesebben - a tengerparti fövenyen, vagy a friss hegyi magaslatokon, hogy hol szállnának meg szívesebben, egy arisztokratikus villában, vagy egy romantikus kis vidéki fogadóban, hogy hová mennének szívesebben, a nyüzsgő mediterrán forgatagba, vagy a léleknyugtatóan csendes erdőbe - nos azoknak a Kvarner-öböl az ideális úti cél. A kvarneri régióban ugyanis mindez megtalálható. A tengermelléken elragadó riviérák váltják egymást: az opatijai, a crikvenicai, a novi vinodolski és a rijekai, - településeik egykoron az arisztokrata vendégkör kiszolgálására épültek, oly módon, hogy megőrizték magukban a helyi emberek mindennapi életének jellegzetes vonásait. Az első riviérát pazar villák és kertek uralják, melyek Közép-európai életérzéssel töltik ki a Mediterrániumot. A tengerpart bécsi udvaraként is emlegetett Opatiját, a horvát turizmus bölcsőjét Lovran, Crikvenica és Mali Losinj követik.
A hajózók által az Adria kék kapujaként számon tartott szigetek, megint egy más világ. A Cres- és Losinj-szigeti Lubenice lélegzetelállítóan gyönyörű, Osor visszarepít az ókorba, Losinj a tapasztalt tengeri medvék bázisa, Valun pedig a rejtett horgászparadicsom. Krk, a sziget gazdag történelmi múltjával nyűgöz le.
Rab-ot már a rómaiak is a boldogság szigeteként aposztrofálták, és ezzel valószínűleg korunk turistái is egyetértenek.
Pag-nak követ, a tengert és birkákat ajándékozott a természet, az emberi kéz pedig sajtot, csipkét és báránysültet.
A Gorski kotar-hegység, melynek magaslatain csend honol és harapni lehet a jó levegőt, szinte hívogat egy kirándulásra a Kupa-folyó torkolatához, vagy egy jó kis kajakozásra a Kupa és a Dobra folyók egyikén. Hegycsúcsairól egészen a tengerig és az Alpokig is el lehet látni, míg a barlangászat szerelmeseinek a Lokvarka, a Vrela és egyéb hasadékok jelentenek kihívást. Számos természeti rezervátum, úgymint a Bijele és Samarske stijene, a Vrazji prolaz, vagy a Risnjak Nemzeti Park várja az érdeklődőket.
Lika, melyet a legnagyobb horvát hegy, a Velebit választ el a tengertől, az érintetlen természet vidéke. Területén két nemzeti park is megtalálható, az UNESCO Világörökségéhez tartozó, 16 tóból álló Plitvicei Tavak, valamint a számos védett biológiai értéket felvonultató Észak-Velebit, melynek csúcsairól csodálatos panoráma nyílik a tengerre. A Gacka-folyó völgye ódon malmaival, a kristálytiszta vizében ugrándozó pisztrángokkal, pedig egy valóra vált tündérmese.

Hajóbérlés a Kvarneren

Irodánk a Kvarner régióban tud Önnek hajót biztosítani. Amennyiben kínálatunkban nem szerepel Önnek megfelelő charter hajó, egyedi ajánlatért kérjük hívja irodánkat, vagy honlapunk "Egyedi ajánlatkérés" menüpontja alatt is megadhatja egyedi igényeit.

Címszavak:

Kvarner, Hajóbérlés Kvarner, Vitorlás bérlés Kvarnerben, Motoros hajó bérlés Kvarneren, Hajó, Vitorlás hajó, Motoros hajó, Kikötő, Marina, Mediterrán, Mediterrán-térség, Mediterráneum, Adria, Adriai-tenger, ACI, Marina Cres, Marina Mali Losinj, Marina Punat

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS