Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Isztria
 Pula 
Kvarner
Dalmácia-Dél
Dalmácia-Észak
Dalmácia-Közép
Karib-térség
Olaszország
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 
Horvátország
Isztria
Hajóbérlés  

Pula

     
 

Isztria

Védett magaslatokon köralakú építmények találhatók, melyeket az a Histri nevű illír törzs emelt, melynek neve ezer évvel később is tovább él a félsziget nevében, és amelyet még a római hódítók sem változtattak meg. De miért is tették volna? Inkább vidéki villáikban pihentek, ahol scampi és jófajta isztriai borok mellett múlatták az időt, avagy a pulai amfiteátrumban, ahol a harcedzett centuriók lelhették örömüket, a gladiátorküzdelmeket nézve. Mit tehettek ez ellen a kora keresztény poreci Eufrazius-bazilika püspökei? Semmit. Csak úgy, mint azok a haditengerészek, akik jóval később Pulából, a Monarchia fő hadikikötőjéből hajóztak ki az újabb tengeri ütközetekre.
A partmenti mediterrán strandok és a félsziget felett megasodó Ucka-hegy közötti terület az ún. Belső-Isztria, melynek dimbes-dombos tájain középkori kisvárosok bújnak meg, egy újabb varázslat az isztriai tündérmesében.
Hum a világ legkisebb városa, Groznjan művésztanyaként híresült el, míg Pazin-ban, a kastély alatt meghúzódó hatalmas barlangból állítólag egy rejtélyes hang csábította Verne Gyulát utazásra a Föld középpontjába. De ha már itt járunk, említsük meg, hogy 2000-ben Livade település közelében találták meg a világ legnagyobb szarvasgombáját, súlya 1,3 kg volt.
A félsziget legelőin a jellegzetes isztriai ökörfajta, a boskarin legel. A népzenét az isztriai skála hangjai teszik különlegessé. A középkori kistemplomok továbbra is őrzik az óhorvát írás, a glagoljica titkait. Barban-ban a vitézi játékokon lovasok kopjával céloznak egy apró gyűrűre (trka na prstenac), majd isztriai prosuttóval és malváziával erősítik a harci szellemet. Aki esetleg valami másra vágyik, kóstolja meg a Limski Fjordban tenyésztett osztrigát, a vörösbor, olívaolaj, bors, cukor és pirított kenyérből készülő isztriai szupát a fuzi sa zgvacetom-t (házi készítésű tészta pikáns szósszal) a helyi ostarijában (vendéglőben), a teran és prosek borokat a borpincékben. És mind ezt lehetőleg az isztriai vidéken tett biciklitúrát, vagy a Brijuni Nemzeti Parkba tett látogatást követően.

Hajóbérlés az Isztrián

Irodánk az Isztria régióban tud Önnek hajót biztosítani. Amennyiben kínálatunkban nem szerepel Önnek megfelelő charter hajó, egyedi ajánlatért kérjük hívja irodánkat, vagy honlapunk "Egyedi ajánlatkérés" menüpontja alatt is megadhatja egyedi igényeit.

Címszavak:

Isztria, Hajóbérlés Isztrián, Vitorlás bérlés Isztrián, Motoros hajó bérlés Isztrián, Hajó, Vitorlás hajó, Motoros hajó, Kikötő, Marina, Mediterrán, Mediterrán-térség, Mediterráneum, Adria, Adriai-tenger, ACI, Marina Pomer

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS